Kun täällä kuljen -kuvaelman idea syntyi syksyn seniorimessuilla. Eräs tuttavani kertoi siellä mummostaan niin hauskan jutun, että se oli valmis kohtaus suunnittelemaani palvelutalo -tarinaan. Toinen lähtökohta oli joulun aikaan sattumalta kuulemani Udo Jyrgensin Griechischer Wein. Laulun tarina sai miettimään kaikkia syystä tai toisesta kaukana kodeistaan asuvia. Tuttavapiirissäni oli joskus kreikkalainen mies, joka suomalaisen vaimonsa kuoltua lähti ensin Kreikkaan, mutta palasi loppuelämäkseen Suomeen, vaikka ei suomea juurikaan puhunut. Hän oli tarinan Jorgoksen esikuva, ja kalaa-juttu on hänen elämästään.
Kaikki kuvaelman kohtaukset ovat tapahtuneet joskus jossakin. Kreikkalaisen teeman valitsin osittain siksi, että Kreikka on aina ollut minulle hyvin rakas maa. Valitsin tutun Theodorakisin laulun O kaimos kohtaukseen, jossa Jorgos muisteli kotimaataan. Sirpa uskalsi opetella ja laulaa sen vieraalla kielellä aivan "kreikkalaisesti". Jyrgensin laulun halusin mukaan suomalaisena versiona. Toivoin musiikista pääasiassa välimerellistä, ja Leena valitsi teemaan sopivat kaipuuta ja koti-ikävää pursuvat laulut.
Tukkijoella -elokuva rakentui näytelmän tuttuihin säveliin ja toi sitä kautta mukaan myös suomalaista tunnelmaa.
Pirjo-Liisan tanssiryhmäläisiä saatiin mukaan, saimme kauniin kreikkalaisen tanssin aidonnäköisine pukuineen.
Olemme kokoontuneet Kumppanuustalolla torstaisin 13 kertaa kevään aikana ja paikalla oli aina n.6–7 näyttelijää. Leena Aarnipuu on säestänyt meitä, kun olemme harjoitelleet kuvaelman lauluja. Ikävä kyllä meidän joukkomme pienenee. Osa lopettaa. Jäljelle jäävät Sirpa, Aini, Marja-Liisa, Ilkka ja Kari. Joukkoomme olisi tervetullut ainakin yksi mies lisää. Saimme kirjoittajapiiriltä aivan mahtavaa materiaalia 50–60-luvun koulusta ja tekisin siitä mielelläni jonkunlaisen fragmenttikoosteen vanhoine koululauluineen ja leikkeineen, joihin Pirjo-Liisa on lupautunut mukaan.